Halpaprikás

Harcsapaprikás

Hozzávalók
  700 g harcsafilé
   80 g vöröshagyma
   70 g zsír
 100 g zöldpaprika
 100 g paradicsom
     2 dl tejföl
   20 g liszt
  10 g fűszerpaprika
    1 csomag kapor
 Ízlés szerint
     só
    fokhagyma
   köménymag

Elkészítés 
A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk,
majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük.
A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk,
a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjukés elkészítjük a pörköltalapot,
majd a halat beletesszük.
Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk,
átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk,
mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát,
vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.


Jó étvágyat!!
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------