Harcsapaprikás
Hozzávalók
700 g harcsafilé
80 g vöröshagyma
70 g zsír
100 g zöldpaprika
100 g paradicsom
2 dl tejföl
20 g liszt
10 g fűszerpaprika
1 csomag kapor
Ízlés szerint
só
fokhagyma
köménymag
Elkészítés
A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk,
majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük.
A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk,
a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjukés elkészítjük a pörköltalapot,
majd a halat beletesszük.
Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk,
átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk,
mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát,
vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
Jó étvágyat!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------